Benefietconcert restauratie kerkorgel

Ter gelegenheid van het groot onderhoud van het orgel in het Witte Kerkje van Terheijden zal op 18 mei 2024, aanvang 15:00 uur (zaal open vanaf 14:30 uur) een benefietconcert plaatsvinden, waarin het geheel gereviseerde kerkorgel gepresenteerd wordt tijdens een muzikale reis door het jaar heen. Er klinkt naast improvisaties op het orgel ook koormuziek van onder andere Palestrina, Mendelssohn, Rheinberger en Stanford. Er zal een projectkoor zingen wat speciaal voor dit concert is samengesteld uit jonge ambitieuze zangers uit heel Nederland.

De toegang is gratis, maar tijdens en na het concert is een vrijwillige bijdrage van harte welkom. De opbrengst zal worden bestemd aan het dekken van de kosten voor de revisie en gedeeltelijke restauratie van dit monumentale kerkorgel.

Indien u niet in de gelegenheid bent om dit concert bij te wonen, maar toch een steentje bij wil dragen aan dit orgelproject, dan kan dat door overmaking op bankrekening NL73 RABO 0373 7298 47 t.n.v. CVK Protestantse Gemeente Terheijden – Wagenberg, onder vermelding van “bijdrage orgelproject”.

Dit kostbare orgelproject is mede mogelijk gemaakt door substantiële subsidies van het Cultuurfonds, de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel, het PKN Bureau Steunverlening en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.